Jabolčni kis
Bagijev domači jabolčni kis |
Vsebina: |
ZAKAJ UŽIVATI JABOLČNI KIS?
- Pred tri tisoč leti so ga uživali že Egipčani in mu pripisovali številne zdravilne lastnosti
- Z dobrim kisom zabelite solato, tudi na ta način ga vnesete v telo
- Če želite biti krasni, vitki in zdravi uživajte jabolčni kis
- Jabolčni kis je zadnja leta v svetu postal pravi prehranski hit
- Raziskovalci in znanstveniki jabolčni kis pogosto omenjajo za uspešno hujšanje
- Jabolčni kis uspešno odpravi prhljaj
- Nepogrešljiv je za uravnavanje prebave
- Jabolčni kis pospešuje delovanje metabolizma in zmanjšuje apetit (hujšanje)
- Uživanje jabolčnega kisa odpravlja infekcije sinusov, akne, visok holesterol, utrujenost,
- vneto grlo, dermatitis, artritis
- Kis uporabljamo tudi kot razstrupljevalno sredstvo za telo
- Jabolčni kis pomaga pri očiščevanju jeter, ki igrajo pomembno vlogo pri kontroliranju in uravnavanju telesne teže
- Uživanje jabolčnega kisa obdrži telo v dobri formi in ga očisti toksinov
- Jabolčni kis je obogaten z raznimi vitamini, minerali in snovmi, ki so potrebne za pospešeno in boljše delovanje imunskega sistema, kar posledično vpliva na splošno boljše počutje
- Za lajšanje bolečin posebno v sklepih
KAKO UPORABLJATI JABOLČNI KIS?
- Boleča mesta čez noč ovijemo s platneno krpo prepojeno s kisom, čez pa povijemo toplo flanelasto krpo
- Za grgranje pripravite en del kisa s tremi deli mlačne vode grgrajte vsako uro (vneto grlo)
- Za masažo telesa in okončin pripravite raztopino z en liter vode in skodelica kisa. Roke namočite v raztopino in masirajte v smeri proti srcu
- Za hujšanje priporočamo uživanje jabolčnega kisa vsak da pred vsakim obrokom jedilno žlico
- Zapisali so, citiram » Jabolčni kis dela čudeže«
JABOLČNI KIS ODSVETUJEMO OSEBAM, KI IMAJO PREVEČ ŽELODČNE KISLINE, GASTRITIS, ČIR NA ŽELODCU ALI NA DVANAJSTERNIKU
Po | To | Sr | Če | Pe | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |