Kmetija pri Bagiju
DOMOV| ŽGANJEKUHA| OSTALI PRODUKTI| RIBNIK| GALERIJE| KONTAKT|

ŽGANJEKUHA

Predstavitev Žganjekuha

Poleti pripravljamo drva in pobiramo sadje, pozimi vse to pokurimo in sadje predelamo. Tako pridelujemo okrog 13 različnih žganj v domači žganjekuhi. Član naše družine Bagi je opravil tudi tečaj žganjekuhe pri znanem gospodu Esadu Šabanoviču.

Dolgoletne izkušnje in praksa sta pipomogla in dodala k temu, da je naša domačija znana daleč na okrog po kvalitetnem domačem žganju. Kvaliteto naših proizvodov Potrjuje tudi dejstvo, da smo prejeli preko 50 priznanj večino zlatih. Nekaj zlatih priznanj smo bili deležni tudi na prireditvi Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju Leta 2010 za slivovo, kutinovo in nešpljevo leta 2011 za kutinovo, hruškovo- tepke in slivovo. Na kmetiji smo najbolj ponosni na mednarodno priznanje iz Madžarske, kjer smo sodelovali z vzorci slivovega, kutinovega in skoriševega žganja. Vsi vzorci so prejeli zlato priznanje s tem, da je prejelo kutinovo žganje najvišjo oceno med 173 vzorci. V Sloveniji bi bil vzorec proglašen kot šampion. Sodelovali smo tudi na ocenjevanju v Slovenj Gradcu kjer so bili naši proizvodi visoko ocenjeni.

Žganja in likerje stekleničimo v lične steklenice 1l ali 0,5l in opremimo z nalepko. Izdelke pripravljamo tudi v manjših steklenicah primerno kot darilo ali spominek. Naj omenim, da smo s svojimi proizvodi sodelovali tudi na svetovnem prvenstvu v oranju v Moravskih toplicah in jih nudili kot spominek.

Nahajamo se v območju Krajinskega parka Goričko, zato izkoriščamo priložnost in promoviramo naše proizvode tudi na tem področju. Sodelujemo tudi na raznih prireditvah s prikazom in demonstracijo žganjekuhe in brezplačno degustacijo naših proizvodov. Naše žganje so uživali v Kanadi, Novi Zelandiji, Avstraliji, Ameriki, Madžarski, Nemčiji ,Avstriji in drugod.

V naši žganjekuhi nudimo tudi možnost, da si skuhate žganje sami, ali vam to uslugo opravimo mi strokovno in z vso odgovornostjo.

Vsa žganja pridelujemo iz zdravega zrelega in neškropljenega sadja.

Junij 2024
PoToSrČePeSoNe
 12
3456789
10111213141516
1718192021
22
23
24252627282930
Kmetija
"PRI BAGIJU"

Gornji Petrovci 56
9203 Petrovci
Tel: 041 330 913

ŽGANJEKUHA PONUDBA
Likerji
Žganja
Kašasti likerji
ŽGANJEKUHA OSTALO
Mojster žganjekuhe
Priznanja
Nagrade
OSTALI PRODUKTI
Bučno olje
Orehovo olje
Jabolčni kis
Ostali produkti
RIBNIK
Možnost ribolova
Galerije slik
Prostor za piknik

Oktober 2013, www.pribagiju.si, vse pravice pridržane